Adaptació de les activitats extraescolars a la situació covid
Associació de Famílies d'Alumnes de l'escola pública Auró
13276
post-template-default,single,single-post,postid-13276,single-format-standard,bridge-core-2.6.3,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-24.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Adaptació de les activitats extraescolars a la situació covid

Adaptació de les activitats extraescolars a la situació covid

Benvolgudes famílies,


Com ja sabeu, des de fa dues setmanes i seguint les indicacions del Procicat, es van suspendre les extraescolars, ja que no sempre coincideixen els grups bombolla lectius amb els de les activitats extraescolars.


Des de la comissió d’Extraescolars som conscients de les conseqüències que això ha comportat: dificultats en la conciliació familiar i laboral, una pèrdua de normalitat i benestar que volíem preservar pels nostres fills i filles, i aglomeracions a la sortida de l’escola. De fet, per aquest motiu s’ha obert l’espai de ludoteca a totes les famílies que ho puguin necessitar.


D’altra banda, i davant d’aquesta situació tan complexa, hem decidit actuar i buscar una  solució a la problemàtica dels grups bombolla. 

Actualment, treballem amb tres empreses: Impregna’t, Peques i Robots i l’Associació Esportiva de l’Eixample (AEE). 


Mentre durin les restriccions imposades pel Procicat, les activitats ofertes per Impregna’t (música) i Peques i Robots (robòtica), en aquells casos que no sigui possible fer-les de forma presencial mantenint els grups bombolla, seran online.


Pel que fa a les activitats ofertes per l’AEE, que són la majoria de les extraescolars de l’Escola, la situació és diferent i, conjuntament hem elaborat un Pla B, amb la voluntat de tirar endavant les extraescolars. Aquest pla es presentarà a votació en la propera Assemblea de l’AFA del 17 de novembre.


Un cop aprovat, aquest pla B estarà vigent fins que s’aixequi la restricció imposada pel Procicat i s’implementarà cada cop que hi hagi restriccions. Quan la situació sigui de “normalitat” i no hi hagi restriccions s’aplicarà el pla d’inici de curs. 


Els criteris que s’han seguit per poder realitzar la graella del Pla B, que us adjuntem, són els següents:

• Respectar els grups bombolla lectius.

 • Adaptar l’activitat sense perdre qualitat òptima.

• Tots els grups han de poder optar a activitats (1 com a mínim).

• Agrupar activitats que per si soles no serien viables (Gimnàstica, aerodance i patinatge artístic ara amb el Pla B es fusionen i es converteix en gimnàstica i coreografia. Passa el mateix amb les activitats d’infantil Creant i reciclant i Música i mandales, que ara es fusionen i és Activitat creativa).

• Les activitats que es fan en espais exteriors amb més d’un grup bombolla es dividirà l’espai –tal i com es fa a l’hora de pati de l’Escola- mantenint els grups separats. Hi haurà un monitor, no es compartirà el material i les entrades i sortides es faran per separat. Aquestes activitats són: futbol sala, iniciació als esports col·lectius, bàsquet, patinatge (1er i 2on), iniciació esportiva, mou-te ballant (p5), joc i esport, gimnàstica i coreografia (abans patinatge artístic, aerodance i gimnàstica rítmica).

• Les activitats que es fan a l’interior amb més d’un grup bombolla es continuaran fent a l’aula però amb grups separats, no es compartirà material i es garanteix la ventilació de l’espai. Les entrades i sortides es faran per separat, mantenint els grups bombolla lectius. Aquestes activitats són: Activitat creativa (abans Música i Mandales i Creant i reciclant).

• Es manté l’acollida matinal i de tarda com fins ara.

• Possibilitat d’oferir algunes activitats online (ESCACS i IOGA) en funció del nombre d’inscrits. 


En aquest Pla B s’han descartat:

• Les activitats que després de les modificacions pertinents la qualitat no seria òptima.

• Aquelles que no es poden desdoblar grups per falta d’espai.

• Les activitats que, un cop dividits els grups bombolla, no arriben a un nombre mínim d’inscrits.


Les activitats afectades són: Teatre musical, percussió, recreació amb patins, voleibol i  mou-te ballant (p4).


INSCRIPCIONS

Només s’obriran inscripcions en aquelles activitats en què ja hi havia disponibilitat en el pla d’inici de curs. Així mateix, aquelles famílies que decideixin no continuar amb l’activitat durant el Pla B s’han de posar en contacte amb l’AEE per donar-se de baixa fins que es torni a implementar el pla inicial.

 El procediment d’inscripció s’enviarà a les famílies un cop aprovat aquest Pla B a l’Assemblea de l’AFA del pròxim dia 17 de novembre i el pagament es farà mensualment.


Amb l’esforç de tots i totes, considerem que aquest Pla B ajudarà a aconseguir una conciliació familiar i laboral, els nostres fills i filles seran més feliços i ajudarem a les empreses de lleure que en aquests moments tan difícils s’estan implicant com mai.


Us animem a participar a l’Assemblea de l’AFA del pròxim dimarts 17 de novembre i que voteu per a poder recuperar les extraescolars!Comissió d’Extraescolars