AFA Auró | Comissió d’Educació Emocional
Associació de Famílies d'Alumnes de l'escola pública Auró
12937
page-template-default,page,page-id-12937,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Comissió d’Educació Emocional

LA COMISSIÓ, QUÈ FEM?

La Comissió d’Educació Emocional va néixer dins de l’AFA amb l’objectiu de fer visible la importància d’educar i entrenar les competències emocionals i les habilitats socials i personals dels nostres infants. Però també amb la intenció d’introduir l’educació emocional a l’escola i apropar-la a les famílies.

Creiem fermament que, si som capaces d’oferir als nostres infants eines perquè aprenguin a reconèixer i gestionar les emocions, i perquè puguin resoldre i afrontar amb garanties els reptes que els planteja la vida, els ajudarem a augmentar el seu autoconeixement i la seva autoestima, a tenir empatia i créixer amb valors; contribuirem a fer que puguin establir relacions assertives i que es moguin amb més seguretat i confiança pel món.

Un projecte transversal
Des de fa tres anys hem anat evolucionant, juntament amb l’equip directiu de l’Auró, fins arribar al disseny i l’execució d’aquest projecte emocional transversal que tenim el plaer de presentar.

Abans, però, volem incidir en la transversalitat del projecte: perquè treballem per introduir la gestió de les emocions tant a l’escola, dins i fora de l’horari escolar, com amb les famílies. Amb tot això, volem que el món de les emocions quedi impregnat a tota la comunitat educativa de l’Auró. I l’equip directiu ens acompanya en aquest viatge.

Però també creiem que, com a models i punts de referència que som pels infants, nosaltres també hem de fer aquest treball emocional previ. Serà només aleshores que podrem connectar amb ells i acompanyar-los en el seu procés d’aprenentatge emocional de manera relaxada, receptiva, càlida i propera.

Heus aquí les branques del projecte

En horari escolar:

 • Racó emocional
  Es duen a terme accions puntuals a tots els cursos dins de l’aula en hores de tutoria. Aquestes accions han pres forma de tallers de caire emocional (en cicle infantil i inicial) i de resolució de conflictes (en cicle mitjà i superior).Comptem amb la col·laboració d’especialistes en cada un dels àmbits que treballen temes prèviament concretats amb les tutores d’aula. La professional les assessora i les dota de recursos i estratègies per treballar a l’aula.
 • Sortides a la Granja
  Els infants de P4, 1r i 3r gaudeixen d’una sortida a La Granja de Sta. Maria de Palautordera. Es tracta de la primera granja-escola amb un mètode propi registrat que entrena les competències emocionals. L’objectiu de les sortides és que els infants facin un parèntesi en el seu dia a dia, respirin natura, experimentin i visquin un dia ple de màgia i d’aprenentatge de la mà d’educadors emocionals formats en el Mètode La Granja.

Fora d’horari escolar:

 • Formació professorat
  Com a part del projecte, s’ha inclòs un servei de suport continu al equip docent així com una sessió formativa dirigida al professorat. Aquesta formació mira de millorar el coneixement de les eines i mètodes d’educació emocional i la gestió de conflictes. Creiem que els serà útil, al cap i a la fi, beneficiós per als nostres infants.
 • Suport bibliogràfic
  Contribuïm a incrementar el fons bibliotecari de l’escola mitjançant l’adquisició de llibres sobre gestió emocional, resolució de conflictes i coeduació adreçats als infants, els docents i les famílies de l’escola.
 • Extraescolars amb La Nau
  Des de el curs 2018-19, contribuïm a fer que l’extraescolar d’educació emocional a càrrec de l’empresa La Nau Espacial sigui una realitat. A través de diferents estratègies basades principalment en el joc, on els infants es mostren més receptius per expressar-se i comunicar les coses que els passen, es treballen les diferents emocions que poden sentir. L’equip de la Nau Espacial treballa els cinc àmbits que conformen la intel·ligència emocional: coneixement emocional i autoconsciència, gestió emocional, valors i motivacions personals, habilitats socials i empatia.
 • Escola emocional familiar
  Oferim un cicle de xerrades mensuals sobre temes que ens poden interessar en l’àmbit emocional com a família, però que també poden ser útils per al professorat i l’equip de menjador. L’objectiu és ajudar-nos a fer un acompanyament dels nostres fills i filles més sensible a les emocions durant la seva vida. Aquestes xerrades es fan majoritàriament a les 17 h. a la Biblioteca de l’escola, amb servei de ludoteca gratuït. Coneix a alguns dels nostres ponents: Associació ARAEFil i agulla o Mariona Garriga.

Xerrada a càrrec de la Milos Salgueda. Dimecres 22 de maig de 2019 a les 17 hores a la biblioteca de l'escola...

Xerrada a càrrec de l'Associació Temps. Dimecres 27 de febrer de 2019 a les 17 hores a la biblioteca de l'escola...

Des de la Comissió d’Educació Emocional (AFA AURO)  us recordem la propera xerrada mensual d’aquest mes d’octubre: EL BULLYING: UNA RESPONSABILITAT DE TOTHOM 2a. PART TALLER DE PREVENCIÓ I ATENCIÓ A LA VIOLÈNCIA ENTRE IGUALS.  A càrrec de: FIL A L’AGULLA.  Serà el dimarts 23 d’OCTUBRE de 2018 a......

Des de la comissió emocional de l’AFA estem molt contentes per poder passar-vos el primer calendari trimestral de L’ESCOLA EMOCIONAL FAMILIAR DE L’AURO. Es tracta d’una sèrie de xerrades mensuals sobre temes que ens poden interessar a nivell emocional. Es faran majoritàriament a les 17h......