COMUNICAT DE LA COMISSIÓ D’EXTRAESCOLARS
Associació de Famílies d'Alumnes de l'escola pública Auró
13271
post-template-default,single,single-post,postid-13271,single-format-standard,bridge-core-2.6.3,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-24.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

COMUNICAT DE LA COMISSIÓ D’EXTRAESCOLARS

COMUNICAT DE LA COMISSIÓ D’EXTRAESCOLARS

Benvolgudes famílies,

des de la comissió d’extraescolars entenem la preocupació i la incertesa que ocasiona el fet que els nostres fills i filles participin a les extraescolars. En el context actual, les mesures de seguretat i la responsabilitat són dos pilars fonamentals per fer front a tot el que està passant. Ens amoïna el benestar dels nostres fills i filles, però al mateix temps volem que el seu dia a dia sigui el més normal possible i que puguin gaudir de les extraescolars amb la màxima seguretat.

La comissió d’Extraescolars de l’AFA hem passat unes setmanes amb moltes comunicacions amb les empreses d’extraescolars i amb l’escola, valorant totes les opcions organitzatives possibles per tal de complir amb les mesures de seguretat, debatent dins la mateixa comissió i amb la Junta, amb la incertesa de si les extraescolars podrien arribar a fer-se o no, i hem hegut de prendre desicions molts complicades.

El principal problema que ens hem trobat, i al qual malauradament no hem  trobat solució, ha estat la barreja de grups. S’ha intentat organitzar les activitats de manera que els grups estables de les classes no es trenquessin, però no ha estat possible per diverses raons, especialment per falta d’espais on poder fer les activitats, i perquè hi hauria extraescolars que no es farien ja que el nombre d’inscrits seria insuficient; també es preveien possibles problemes organitzatius a la sortida.

Tenint en compte tot això, s’ha decidit mantenir les extraescolars perquè són importants per als nostres fills i filles i perquè ajuden a la conciliació laboral i familiar. Tenim com a precedent els casals d’estiu que ha organitzat l’AEE aquest any, on s’han pogut fer les activitats amb les mesures de seguretat adequades.

Cada empresa d’extraescolars ha proporcionat un pla d’actuació que descriu el protocol que se seguirà per poder desenvolupar les activitats i que es basa en les prescripcions emeses pel Ministeri de Salut i les recomanacions descrites en el pla d’actuació emès pel Departament d’Educació (última actualització del 03-07-2020).  Així, els grups seran estables i tindran el mateix monitor/a durant tot el curs, i les mesures de prevenció seran el distanciament físic de 1’5 metres tant a l’aire lliure com en espais tancats, el rentat de mans amb aigua i sabó o amb gel hidroalcohòlic, l’ús de mascareta sempre que sigui necessari (tant les criatures com els monitors), i s’intentarà en la mida del possible que les activitats es facin a l’exterior; en cas de que s’hagin de fer en aules o altres espais tancats, es tindrà molta cura amb la ventilació i, sempre, en acabar les activitats es farà un procés de desinfecció i neteja.

Estem convençuts que entre tots podem aconseguir que les extraescolars siguin part de la normalitat que desitgem per als nostres fills i filles!

Des de la comissió d’Extraescolars continuem treballant per poder fer-les més segures i estem oberts a qualsevol suggeriment i a respondre els vostres dubtes (auro-extraescolars@googlegroups.com)

Seguim endavant, famílies!
Comissió d’Extraescolars i Junta de l’AFA