Comunicat de l’AFA de l’Escola Pública Auró
Associació de Famílies d'Alumnes de l'escola pública Auró
13236
post-template-default,single,single-post,postid-13236,single-format-standard,bridge-core-2.6.3,cookies-not-set,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-24.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Comunicat de l’AFA de l’Escola Pública Auró

Comunicat de l’AFA de l’Escola Pública Auró

L’AFA de l’Auró exigim més espais i recursos per poder garantir el proper curs de manera presencial i una futura educació de qualitat

L’AFA de l’Escola Pública Auró manifestem la nostra preocupació per la preparació del curs 2020-2021. Considerem que el Departament d’Educació ha d’assumir la responsabilitat en l’elaboració del pla de contingència de cara a l’inici del curs 2020-2021, i que no pot delegar aquesta responsabilitat exclusivament en les direccions de les escoles.

En el cas de l’Escola Pública Auró, i donada l’evident manca de lloc, sabem que els actuals espais no podran acollir tot l’alumnat en les condicions exigibles de cara a l’inici del curs 2020-21. Per això sol·licitem
que des del Departament d’Educació, i des de totes les administracions públiques, es treballi coordinadament amb l’escola amb tota la urgència per garantir:

1. La utilització dels equipaments públics per al proper curs
La utilització dels equipaments públics del barri de l’Esquerra de l’Eixample per permetre la reincorporació de tot l’alumnat de l’escola Auró i de les altres escoles del barri, garantint una educació presencial digna, segura i de qualitat. En cas que aquests siguin insuficients, demanem que es treballi en solucions imaginatives (barracons al carrer Mallorca, etc.).

2. L’expropiació de l’espai adjacent de la VolksWagen en l’actual mandat
Portem anys reivindicant la necessitat de més espais i en la situació actual es fa més evident que mai la necessitat urgent d’expropiació de l’espai contigu a l’escola, una actuació ja prevista per l’Ajuntament de Barcelona, però encara sense la dotació pressupostària necessària perquè es pugui executar dins dels terminis establerts. L’expropiació permetrà, encara que a mitjà termini, eixamplar els espais de l’escola i guanyar espai públic per a la població i les entitats del barri.

Exigim que aquesta acció, ja recollida en el Pla Especial Urbanístic i de Millora Urbana per la Regulació de diversos sòls d’equipament del Districte de l’Eixample, es concreti i dugui a terme amb tota celeritat, abans de 2023, any límit per a fer-ho.

3. Augment de la dotació de plantilla del cos docent
A conseqüència de la baixada de la ràtio d’alumnat a infantil i primària, i donat que els grups/classe s’hauran de dividir, exigim que el Departament d’Educació augmenti la plantilla docent i clarifiqui quina serà la seva distribució.

Per últim, afegir que ens trobem davant un nou escenari que posa de relleu la manca de recursos destinats a l’educació pública al llarg d’aquests anys. Ara més que mai necessitem que el Departament d’Educació garanteixi el dret a l’educació pública dels nostres fills i filles en condicions dignes i de qualitat, tant a la nostra escola, com a tots els centres públics del territori.