AFA Auró | Vaga a l’Ensenyament Públic a tot Catalunya
Associació de Famílies d'Alumnes de l'escola pública Auró
12818
post-template-default,single,single-post,postid-12818,single-format-standard,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Vaga a l’Ensenyament Públic a tot Catalunya

Vaga a l’Ensenyament Públic a tot Catalunya

Benvolgudes famílies,

El 2010 hi havia 7.200 docents més que a l’actualitat, comencem ja a revertir les retallades?
Les famílies donem suport a la vaga de mestres perquè volem una millor educació pels nostres fills. Ja va sent hora de recuperar els serveis públics!

El proper DIJOUS 29 de novembre hi ha convocada una jornada de VAGA i mobilització per a la millora de l’ensenyament públic. A la nostra escola un 62% del claustre s’adhereix a la vaga; per tant, no hi haurà classe amb normalitat i s’agruparan els alumnes en funció dels que assisteixin a l’escola.
Així mateix, un 75% dels monitors de menjador també exercirà el seu dret a vaga, garantint el dinar i la vigilància dels alumnes però no les activitats que es duen a terme.

Aquesta jornada de vaga educativa se suma a tots els sectors dels serveis públics que aquests dies estan convocant diverses aturades per millorar la qualitat d’aquests serveis.
Com que un percentatge suficient de treballadors i treballadores ha decidit exercir el seu dret de vaga, us demanem que en comprengueu els motius i, per la seguretat i adequada atenció dels infants, us recomanem no portar els vostres fills i filles a l’escola aquest dia.

Els motius que ens porten a secundar aquesta vaga són els següents:

1. Millora de l’horari lectiu dels i les docents. Fa 2 cursos la reducció d’una hora lectiva va permetre l’increment de més d’un mestre en la gran majoria d’escoles, cosa que va significar una millora significativa en l’atenció qualitativa dels vostres fills i filles. Amb aquesta mesura es retornaria a la situació de l’any 2011.

2. La reducció del nombre d’alumnes per aula. Permetria una atenció més individualitzada de les vostres filles o fills i, per tant, contribuiria a millorar la qualitat del seu aprenentatge.

3. La transformació dels contractes d’un terç de jornada en contractes de mitja jornada. A més de reduir la precarització que pateix una part del professorat, significaria un increment d’hores que l’escola podria dedicar a l’atenció de l’alumnat.

4. La derogació de la LEC i la LOMCE, dues lleis que prescriuen una gestió antidemocràtica dels centres. Cal que l’ensenyament públic deixi d’actuar com el privat i que els seus professionals puguin debatre lliurement tots els aspectes pedagògics i didàctics, amb la qual cosa s’enriqueix el procés d’ensenyament-aprenentatge.

5. L’increment del personal d’atenció i suport educatiu i la consolidació del personal temporal, que ara mateix arriba al 40% als centres educatius públics.

6. La reversió d’altres retallades per tal de retornar a les condicions d’abans del 2010

Per tot això, us animem a donar suport a aquesta jornada de vaga i mobilització, que afecta tota la comunitat educativa, i a participar-hi assistint a la manifestació convocada a les 12h el proper dijous a la plaça universitat.

Comissió retallades AFA Auro